Jdi na obsah Jdi na menu
 

Soutěž O putovní pohár města Dačice 2014

26. 6. 2014

V sobotu 19. dubna 2014 se na kynologickém cvičišti v Zahrádeckém lese v Dačicích uskutečnil 24. ročník soutěže „O putovní pohár města Dačice“ v kategorii ZVV1 - 3 disciplíny stopa, poslušnost a obrana, dále samostatně v kategorii stopa dle ZVV1, poslušnost dle ZVV1 a obrana dle ZVV1.

Do kategorie ZVV1 se přihlásilo celkem 9 závodníků. Tuto kategorií vyhrál Josef Machát se svou fenkou Wega Leryka z Nových Hradů, který se stal absolutním vítězem letošního ročníku a odvezl si putovní pohár soutěže. Za ZKO Dačice v této kategorii soutěžil Josef Kloiber se svým psem Othelo Mir-Jar, který skončil na 9. místě a Karel Dolák se psem Akiro z Edenu a obsadil 8. místo.

V kategorii stopa dle ZVV1 soutěžilo 10 závodníků. Tuto kategorii vyhrál Jiří Poukar se svým psem Tarpanem de Alphaville  Bohemia z Dačic. Miluška Peroutková se svým psem Matesem Černá tečka z Dačic se umístila na 8. příčce a Anna Štěbetáková s Bárou z Edenu obsadila pěkné 5. místo.

V kategorii poslušnost dle ZVV1 soutěžilo 6 závodníků. První místo získala Irena Bartoňová se svou fenkou křížence Tuličkou. Náš klub v této kategorii reprezentoval Václav Hasnedl se svým čtyřnohým kamarádem Alfem, který skončil na 6. místě.

Poslední samostatnou kategorii obranu dle ZVV1 vyhrál Poukar Jiří se svým belgickým ovčákem Tarpanem de Alphaville Bohemia.  Zároveň obdržel 1. místo za nejlepší obranu celé soutěže O putovní pohár města Dačice s nejvyšším počtem bodů 97. Anna Štěbetáková s mladou fenkou německého ovčáka Bárou z Edenu z Dačic v této kategorii vybojovala krásné 3. místo.

Celý sobotní den panovala mezi soutěžícími příjemná, sportovní atmosféra, podporovaná stánkem plných báječných cen od sponzorů soutěže a k dobré náladě přálo i velmi pěkné počasí.

Základní kynologická organizace chce touto cestou poděkovat městu Dačice za podporu a dík patří i všem sponzorům soutěže.

Město Dačice, Zemos Dačice, soukromý zemědělec pan Kolba z Malého Pěčína, firma Juko, firma Happy Dog, Biofarm Dačice, Centropen, Autodoprava Josef Poukar, Pekárna Dačice, JZD Hřišice, Veterinární ordinace Havlíčkovo náměstí, Hospoda u Kožaka, Apropo Uchytil, Propesko- Veselí nad Lužnicí, Zahradnictví v Kaštanech s.r.o.

 

Soutěžilo se dle národního zkušebního řádu.

1. kategorie ZVV 1 - 3 disciplíny stopa, poslušnost, obrana (9 závodníků)
1. místo - Machát Josef + Wega Leryka - Nové Hrady, 283 bodů
2. místo- Chvojka Jan+Virgil Malidaj - Kardašova Řečice, 276 bodů
3. místo - Kozojedová Hana + Karambol Štíhlouš, Větřní, 273 bodů
 
2. kategorie Stopa dle ZVV1 (10 závodníků)
1. místo - Poukar Jiří + Tarpan de Alphaville Bohemia, 97 bodů, Dačice
2. místo - Novák Zdeněk+ Aura z Údolí Jizery, 96 bodů, Třešť
3. místo Nováková Helena + Viktoria de Alphaville Bohemia, 90 bodů, Třešť
 
3. kategorie Poslušnost dle ZVV1 (6 závodníků)
1. místo - Bartoňová Irena + Tulička, Telč, 92 bodů
2. místo - Dohnal Josef + Bob, Kardašova Řečice, 90 bodů
3. místo- Nováková Helena + Viktoria de Alphaville, 85 bodů, Třešť
 
4. kategorie Obrana dle ZVV1 (6 závodníků)
1. místo - Poukar Jiří + Tarpan de Alphaville Bohemia, 97 bodů, Dačice
2. místo - Bureš Petr+ Bruno, 89 bodů, Nové Hrady
3. místo - Štěbetáková Anna + Bára z Edenu, 89 bodů, Dačice

Foto ZDE a ZDE

 

Náhledy fotografií ze složky Závod "O POHÁR MĚSTA DAČICE" 19.4.2014