Jdi na obsah Jdi na menu
 

Soutěž O putovní pohár města Dačice 2011

16. 3. 2017

V sobotu 30. dubna 2011 se na kynologickém cvičišti v Zahrádeckém lese v Dačicích uskutečnil 21. ročník soutěže „O putovní pohár města Dačice“ v kategorii ZM, ZVV 1

a ZVV 2. Soutěže se zúčastnilo 24 psovodů se svými čtyřnohými kamarády, kteří přijeli změřit své síly ve třech disciplínách – stopa, poslušnost a obrana. Tato soutěž byla v letošním roce poprvé zařazena mezi závody, které jsou součástí soutěže družstev a jednotlivců Ligy Vysočina. Výsledky po celou dobu soutěže byly velmi vyrovnané. O pořadí rozhodla královská disciplína - obrana.

Od rána panovala báječná atmosféra, diváci fandili svým favoritům a závodníci měli velkou motivaci v podobě hodnotných cen, které na ně čekaly na závěr soutěže. Počasí nám také vcelku přálo, až v závěru nás trochu pozlobil déšť před vyhlašováním výsledků, ale sportovní duch nás neopustil.

V kategorii ZM zvítězila Bartošová Lenka z Kardašovi Řečice, druhé místo obsadil Lukáš Kiessling z Dačic, třetí příčka patřila domácí Martě Bažantové. 

V kategorii ZVV 1 stejně jako loni zvítězil František Němec, který uchvátil diváky svou nejhezčí poslušností. Stal se opět absolutním vítězem celého závodu a odvezl si putovní pohár do Třeště. Na druhém místě se umístil Jan Chvojka z Kardašovi Řečice a třetí místo patřilo Patriku Topinkovi také z Třeště. Naše dačická Alexandra Bauerovou se svou nejstarší psí závodnicí se umístila na pěkném sedmém místě. Za ní bylo dalších osm závodníků. 

V kategorii ZVV 2 opět zvítězil Vladimír Popelář z Třeště, druhá příčka patřila domácímu Martinovi Kiesslingovi, třetí místo obsadil Petr Kudláček z Luk nad Jihlavou.

V rámci soutěže Ligy Vysočiny se družstvo z Dačic umístilo na třetím místě s 613 body. Pořadatelé ještě jednou děkují všem sponzorům a městu Dačice za jejich podporu.